10@10 Challenge 2019 – kinderen in beweging


Kinderen in Nederland zijn kampioen stilzitten. In de Beweegrichtlijnen adviseert de Gezondheidsraad alle kinderen van 4-18 jaar om 3 keer per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen. Matrix Fitness onderstreept het belang van bewegen bij kinderen. Wij organiseren dan ook in samenwerking met onder andere NL Actief de 10@10 Challenge in Nederland.

De 10@10 Challenge heeft één doel; kinderen in beweging brengen. Het initiatief is komen overwaaien uit de UK. Het idee is simpel: op één dag in het jaar gaan we met zoveel mogelijk kinderen van basisscholen uit heel Nederland om 10 uur in de ochtend 10 minuten bewegen.

100.000 kinderen in beweging
In 2018 organiseerde Matrix Fitness tijdens de Nationale Sportweek voor het eerst de 10@10 Challenge. We hebben op ‘National Fitness Day’ maar liefst 100.000 kinderen in beweging gebracht. Klik hier voor de aftermovie.

Op woensdag 25 september keert de 10@10 Challenge terug. Naast wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, hebben ook olympisch kampioene zeilen Marit Bouwmeester en baanwielrenster Laurine van Riessen zich dit jaar verbonden als ambassadeurs aan de Challenge.
Samen willen we dit jaar nog meer kinderen in beweging brengen!

De leukste 10@10 Challenge van Nederland
Dit jaar pakt Matrix Fitness de 10@10 Challenge iets anders aan. We zijn namelijk erg benieuwd naar de creativiteit van de basisscholen zelf. Wij zijn dan ook op zoek naar de leukste 10@10 Challenge van Nederland! Uit alle scholen die hun eigen Challenge insturen, kiest Rico Verhoeven een winnaar waar hij live zijn Winners Workout komt geven voor de hele school.
 
Wil jij jouw school ook aanmelden voor de 10@10 Challenge? Ga dan naar www.10at10.nl. De deelnemende scholen maken kans op een live Winners Workout voor de hele school, van niemand minder dan Rico Verhoeven.
Wij zoeken ook partijen die zich willen hardmaken voor het in beweging brengen van basisschool kinderen. Interesse? Stuur een mail naar 10at10@matrixfitness.nl