Artikelen en Nieuws

 1. Helft volwassenen met laag inkomen sport nooit

  Van de mensen met een laag huishoudinkomen sport bijna de helft (44,1%) nooit. Voor mensen met een hoger huishoudinkomen ligt dit percentage aanzienlijker lager (6,5%). Dit is te vinden in de nieuwe factsheet ‘Sportdeelname van volwassenen met laag inkomen’ van het Mulier Instituut.

  Áls lage inko… Lees meer
 2. Golfsport heeft meerwaarde voor Nederland

  De golfsport heeft een positieve economische-, sociale- en ecologische waarde voor Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek gehouden in opdracht van de Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccomodaties (NVG) en PGA Holland.

  Golf is met bijna 386.000 geregistreerde be… Lees meer
 3. Investeren in sport en bewegen heeft maatschappelijke meerwaarde

  Het maatschappelijk rendement van de investeringen in sport en bewegen in Nederland wordt geschat op 2,51. De totale kosten bedragen 4,4 miljard euro terwijl de opbrengsten zijn berekend op 11,1 miljard euro. Deze zogenaamde Social Return on Investment (SROI) blijkt uit onderzoek in opdracht van Ken… Lees meer
 4. Ook een coach moet tijd nemen om te rusten

  De taken en werkomstandigheden van topcoaches zijn vaak erg complex. Ze moeten om kunnen gaan met druk en verwachtingen, de teamsfeer moet goed blijven, de trainersstaf moet worden aangestuurd, zowel wedstrijden als trainingen moeten van voldoende kwaliteit zijn en ga zo maar door. Deze taken en ver… Lees meer
 5. Bewegen voor betere cognitie bij mensen met dementie

  Het aantal mensen met dementie stijgt. Verlies aan cognitieve capaciteiten tast de kwaliteit van leven ernstig aan: een slecht geheugen, moeilijk verbaal uit kunnen drukken, en problemen met de weg (terug) vinden. De vraag is: kan bewegen helpen de cognitieve achteruitgang te beperken?

  Bewegen he… Lees meer