Artikelen en Nieuws

 1. Sporters voelen zich gelukkiger

  Wat is ons Bruto Nationaal Sportgeluk? Het Mulier Instituut deed verkennend onderzoek naar de relatie tussen sport en geluk. En wat blijkt: sporters zijn wel degelijk gelukkiger dan niet-sporters.

  Download hier het rapport Bruto Nationaal Sportgeluk

  Sporters geven aan zich gelukkiger te voelen… Lees meer
 2. Mensen bewegen het liefst recreatief, en meer cijfers over sportvoorkeuren

  Mensen hebben verschillende voorkeuren om te sporten of bewegen. Het Mulier Instituut onderzocht welke vormen van lichaamsbeweging het meest populair zijn. Op de eerste plaats: lichte recreatieve activiteiten.

  Dit zeggen de resultaten:

  Voor 34% is zijn lichtere activiteiten zoals recreatief… Lees meer
 3. Alles wat je moet weten over activity trackers (wearables)

  Activity trackers (wearables) om sport- en beweeggedrag te meten zijn populair. Ze meten hoe actief we op een dag zijn, hoeveel calorieën we verbranden, wat ons slaappatroon is en soms ook onze hartslag. Professionals hebben vaak vragen over activity trackers als ‘hoe goed meten activity trackers (b… Lees meer
 4. Gedragsverandering in Fitnessclubs

  De populariteit van fitness is de laatste jaren sterk toegenomen. Het is een miljoenenmarkt: 3,3 miljoen Nederlanders doen minstens eens per jaar aan fitness. Ruim een vijfde van de Nederlandse bevolking doet minstens één keer per jaar aan fitness – achttien procent doet dat maandelijks en veertien… Lees meer
 5. Videoreeks Oefening van de week

  In deze videoreeks uploaden wij iedere week een 'Oefening van de Week'. We laten verschillende variaties zien voor zowel beginners als voor gevorderden. Vaak zijn het oefeningen die je thuis, op het werk, of in de sportschool uit zou kunnen voeren.
  Deze serie is een product van Allesoversport.nl i… Lees meer
 1. 1
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8
 6. 9
 7. 10
 8. 11
 9. 12
 10. 13
 11. 14