Samenwerking FNV/Menzis

Zorgcollectief FNV/Menzis vergoedt Leefstijl Beweegadvies bij uw NL Actief sport- en bewegingscentrum!
Zorgcollectief FNV/Menzis gaat een leefstijl beweegadvies bij centra van NL Actief vergoeden. Het is de eerste keer dat een zorgverzekeraar de onderscheidende kwaliteit van centra die zijn aangesloten bij de branchevereniging opneemt in haar polis.

Met het leefstijladvies wil FNV/Menzis mensen gaan belonen die werk maken van hun leefstijl. In Nederland zijn 300.000 leden van FNV via het Zorgcollectief verzekerd.
FNV/Menzis vergoedt een bedrag van 50 euro voor het leefstijl beweegadvies volgens het NL Actief Leefstijl Beweegadvies Protocol.
Dit geldt voor alle aanvullende verzekeringen van het Zorgcollectief FNV/Menzis. Dat bedrag betaalt de verzekerde zelf aan het fitnesscentrum waar de intake heeft plaatsgevonden. Hij of zij kan het bedrag vervolgens declareren bij FNV/Menzis.

De tegenprestatie van het fitnesscentrum is een korting van 10% op de kosten van een jaarabonnement of jaarlidmaatschap. Die korting krijgen verzekerden pas als ze de intake (leefstijl beweegadvies) bij het fitnesscentrum hebben gedaan. FNV/Menzis wil er zo voor zorg dragen dat mensen ├ęcht verantwoord en onder goede begeleiding aan de slag gaan. Om volgend jaar weer in aanmerking te komen voor de kortingsregeling, moeten verzekerden opnieuw een intakegesprek (leefstijl beweegadvies) doen en bij u afnemen.

Wat zijn de voorwaarden voor fitnesscentra om deel te nemen aan de samenwerking tussen FNV/Menzis en NL Actief?
  • het fitnesscentrum is aangesloten bij NL Actief;
  • het fitnesscentrum heeft fitnessprofessionals op minimaal niveau 3 in dienst;
  • het leefstijl beweegadvies gesprek verloopt volgens het NL Actief Leefstijl Beweegadvies Protocol. U vindt deze op het afgeschermde deel van onze website;
  • de instructeurs staan ingeschreven in het kwaliteitsregister FITNED.NL;
  • het fitnesscentrum staat ingeschreven in het register www.VindFitness.nl;
  • het fitnesscentrum is bereid 10% korting te geven op een jaarabonnement en krijgt 50 euro voor het leefstijl beweegadvies vergoed.
Meer documenten kunt u downloaden via het afgeschermde deel van onze website www.nlactief.nl.
Als u voldoet aan bovenstaande voorwaarden en u wilt deelnemen aan de samenwerking met FNV/Menzis, dan kunt u zich heel eenvoudig aanmelden op de zoek&vind website www.VindFitness.nl