Nationale Fitness4Daagse

De Nationale Fitness4daagse daagt je uit om te bewegen voor de Hersenstichting!
Heel Nederland wordt uitgedaagd om tijdens de Nationale Fitness4daagse 4x te gaan bewegen voor het goede doel; de Hersenstichting.

Uitdaging
Een Nederlander bezoekt gemiddeld 1,1 keer per week een sportclub (TNO-rapport). Dat betekent dat er voor de reguliere fitness-beoefenaar nog voldoende uitdaging is om vaker te sporten. De Fitness4Daagse is enerzijds opgezet om mensen te motiveren extra in beweging te komen en anderzijds de drempel te verlagen voor niet-sporters. Het maakt niet uit voor welke activiteit er wordt gekozen: Spinning, Yoga, Fitness, Bootcamp of iets anders. “Het doel is om naast FUNctioneel ook vooral FUN te beleven” zegt voorzitter van Stichting LetsDo, Anika Kuiper. LetsDo is initiatiefnemer van de Fitness4daagse. “Elke dag worden meer mensen zich bewust van hun gezondheid. Preventief of noodzaak zijn o.a. beide motivatie om te starten met bewegen. Maar waar moet je beginnen? Het is fijn als er nationaal een instapweek is waarbij je met z’n allen eens vrijblijvend kunt kennismaken met bewegen. Je kunt zo kijken welke activiteit je leuk vindt en of je je er thuis voelt zonder dat je aan verdere verplichtingen moet voldoen”

De Hersenstichting
Doordat de hersenen zo complex en belangrijk zijn, kan het grote gevolgen hebben als er iets misgaat. Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. Hersenaandoeningen kennen een grote verscheidenheid en komen op iedere leeftijd voor.
Dr. Laura Smit-Rigter, Projectleider Gezonde Hersenen bij de Hersenstichting is erg blij met dit initiatief: “De Hersenstichting onderstreept het belang om te bewegen en zet zich hier actief voor in. Wat niet iedereen weet, is dat bewegen ook goed is voor de hersenen. Door te bewegen hou je namelijk naast je lichamelijke conditie ook je mentale conditie op peil. Dit geldt voor zowel jong als oud. Belangrijk om te weten is dat het nooit te laat is om te gaan bewegen.”

Verantwoord en veilig
NL Actief, organisator van de Fitness4daagse, is de branchevereniging van erkende sport- en bewegingscentra. Voor de deelnemers is dat een belangrijke zekerheid en kwaliteitsborging want de centra die zijn aangesloten bij NL Actief zijn gekeurd en gecertificeerd. De deelnemer die beweegt bij een NL Actief centrum, is verzekerd van een veilige en hygiënische sportomgeving, verantwoorde en effectieve trainingsprogramma’s en adviezen.

De datum voor de eerst volgende Nationale Fitness4daagse is nog niet bekend. Geïnteresseerde NL Actief centra kunnen wel alvast laten weten dat ze geïnteresseerd zijn via a.kuiper@nlactief.nl.