Auteursrechtenorganisaties

Collectieve regelingen auteursrechtenorganisaties Buma, Sena en Videma 
NL Actief NL Actief heeft met de auteursorganisaties Sena, Buma en Videma collectieve kortingen* afgesproken voor haar achterban. Het bedingen van collectiviteitskortingen met partijen is een typische aangelegenheid van een branchevereniging. We zijn namelijk niet uit op eigen financieel gewin, maar beschermen onze leden tegen onredelijke tarieven voor het gebruik van bijvoorbeeld muziek en beelden.

Met welke auteursrechtenorganisaties heeft NL Actief collectieve regelingen en wat doen zij?

Buma 

Buma is een vereniging die licenties verstrekt en vergoedingen incasseert voor ‘het openbaar maken van muziek’. Denk hierbij aan het draaien van muziek op radio, tv of in openbare gelegenheden zoals cafés, poppodia of fitnesscentra. Buma/Stemra komt op voor de bedenkers en zorgt ervoor dat aangesloten componisten, tekstschrijvers en uitgevers een vergoeding ontvangen als hun muziek gebruikt wordt (het auteursrecht).
Korting 2019*: 33,3% aanmeldkorting en 12,5% NL Actief korting 

Sena

Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Sena komt op voor de makers en zorgt ervoor dat artiesten, sessiemuzikanten en producenten een vergoeding ontvangen als hun muziek gebruikt wordt (het naburig recht)
Korting 2019*: 33,3% aanmeldkorting, 18% NL Actief korting op toeslag voor voorgrondmuziek (fitness), 18% NL Actief korting op standaard sportschool en 17% NL Actief korting op overige ruimtes

Videma

Videma is een collectieve beheersorganisatie die zich sinds 2000 heeft gespecialiseerd in het bewaken en beschikbaar maken van vertoningsrechten op tv-beelden. De Videma licentie geeft auteursrechtelijke toestemming voor het zakelijk gebruik van een compleet pakket tv-programma's op de belangrijkste publieke en commerciële zenders en komt tegemoet aan de behoefte van zakelijke tv-gebruikers om zoveel mogelijk rechten te bundelen, en daarmee de administratieve lasten tot een minimum te beperken. U dient het totaal aantal schermen waarop tv- en videobeelden worden vertoond door te geven (incl. alle schermen op fitnessapparatuur). 
Korting 2019*: 33,3% aanmeldkorting en 17% NL Actief korting; Factuur wordt berekend op 1, 2 of 3 of meer TV’s.

*Let op! U ontvangt niet automatisch de korting wanneer u bent aangesloten bij NL Actief. U dient hiervoor aanmeldingsformulieren in te vullen en te retourneren naar NL Actief. De aanmeldingsformulieren kunt u downloaden via het afgeschermde deel van de site www.nlactief.nl. De kortingen gaan in per 1 januari van het komende jaar.

Dit document is opgesteld door NL Actief. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Evenmin kan NL Actief aansprakelijk worden gesteld voor onjuiste en/of onvolledige informatie.