Fitnesstrainer B (niveau 4)


Deze opleiding gaat wat dieper op de stof in dan Fitnesstrainer A. Het gaat hier om begeleiding van individuele sporters naar een specifiek doel. Misschien help je iemand een gezond gewicht te krijgen, misschien een volleyballer die hoger wil kunnen springen, of misschien wel iemand die na een ernstige blessure weer wil beginnen met sporten. Je toont je theoretische kennis aan op het gebied van onder andere gedragsverandering, gastheerschap, fysiologie, anatomie en trainingsleer. Je gaat jezelf daarnaast verdiepen in die onderwerpen die voor jouw ‘klant’ van belang zijn. De examens Fitnesstrainer B toetsen of je in staat bent een op maat gemaakt plan te bedenken, uit te voeren en te evalueren.
 
Wanneer mag je deelnemen aan examens van Fitnesstrainer B?
  • Je moet in het bezit zijn van een geldig branchediploma Fitnesstrainer A, een geldig diploma Groepslesdocent, of geregistreerd zijn in FITNED.NL op niveau 3 op basis van andere diploma’s.
  • Je moet ten tijde van het eindexamen (reflectiegesprek) tenminste 18 jaar oud zijn. 
In onderstaande artikelen vindt je meer informatie en documenten die je nodig hebt voor de examens. Je kunt ook hier het beroepscompetentieprofiel bekijken.
 
Examens Fitnesstrainer B
Cursusboek Fitnesstrainer B
Handboek Fitnesstrainer B