Assistent Fitnesstrainer (niveau 2)

De Assistent Fitnesstrainer (niveau 2), zoals de naam al zegt, assisteert de fitnesstrainer (met niveau 3 of 4) in een fitnesscentrum. Het branchediploma op niveau 2 dat hierbij hoort wordt meestal gezien als een opstap naar Fitnesstrainer A (niveau 3). Je maakt op niveau 2 bijvoorbeeld nog niet zelf trainingsschema’s voor sporters en je geeft ook niet zelfstandig les. Je kunt wel optreden als gastheer/-vrouw voor klanten, mensen wegwijs maken in het centrum, toestellen onderhouden, assisteren bij (groeps)lessen, etc.
 
Lesstof
De theoretische kennis die nodig is voor een assistent instructeur op niveau 2 is verzameld in het cursusboek Assistent Fitnesstrainer. Dit is ook de stof die wordt getoetst in het theorie-examen. Het boek bevat hoofdstukken over o.a. omgaan met klanten, het menselijk lichaam, cardio- en krachttraining, testen en meten, voeding, hygiëne en materiaal. Deze hoofdstukken zijn samengesteld in samenwerking met onze diverse kennispartners en gebaseerd op wetenschappelijke informatie.
Wil je precies weten wat er in het boek aan bod komt, dan kun je hier de inhoudsopgave bekijken.
 
Examen
Voor Assistent Fitnesstrainer hoeft alleen een theorie-examen te worden afgelegd. Het theorie-examen is een schriftelijke toets, bestaande uit 60-meerkeuze (ABCD) vragen. Je moet hiervoor minimaal een 5,5 halen op een schaal van 1-10. Je mag daarvoor maximaal 20 fouten maken. Wil je dit diploma behalen via zelfstudie, neem dan even contact op via opleidingen@nlactief.nl.